SEMITRON ESd

SEMITRON ESd je družina plastik, ki je namenjena aplikacijam, kjer nastopajo težave pri razporeditvi električnega naboja  (ESd: elektrostatična razpršitev). Materiali SEMITRON ESd omogočajo kontroliran iztek statičnega naboja.

 

GLAVNE LASTNOSTI MATERIALA:

 

  • konstantna statična razporeditev
  • razporedi statični naboj 5kV v manj kot dveh sekundah po Mil-B-81705C
  • v materialu ni vključen  kovinski, grafitni ali ogljikov prah 

 

VRSTE SEMITRONA ESd:

 

SEMITRON ESd 225     (POM),  bež

SEMITRON ESd 225 je osnovan na acetalni bazi. Je material za statično razpršitev in kot tak idealen za aplikacije pri človeški manipulaciji z materialom. Z uporabo SEMITRON-a ESd 225 se izognemo problemom pri delih, ki so namenjeni človeški manipulaciji.

SEMITRON ESd 225 je odlična izbira tudi za inventar, ki se uporablja pri manipulaciji z silikonskimi deli in pa v industirji občutljivih elektronskih komponent, kot so pogoni trdega diska itd.

 

SEMITRON ESd 410C   (PEI)    črn

SEMITRON ESd 410C obdrži izvrstne mehanske lastnosti do 210oC, zato je posebej primeren za visoke temperature.

SEMITRON ESd 410C poleg tega odlikuje tudi izvrstna dimenzijska stabilnost ( nizek koeficient linearne temperaturne razteznost in nizka stopnja absorbcije vode), zato je idealen za manipulacijsko opremo v električno elektronski industriji in industriji polprevodnikov.

 

SEMITRON ESd 500HR   (PTFE+sljuda)    bel

Ojačan z sintetično sljudo,  nudi SEMITRON ESd 500HR izvrstno kombinacijo nizko tornih lastnosti, dobre stabilnosti dimenzij in elektrostatične razpršitve. Kadarkoli nastopijo elektrostatične  težave pri čistem PTFE , bo SEMITRON ESd 500HR omogočil kontrolirano razpršitev električnega naboja, medtem pa bo zadržal tipične lastnosti PTFE-a, kot so odlična kemična odpornost, temperaturna obstojnost in nizek koeficient trenja.

 

SEMITRON ESd 520HR  (PAI)    kaki barva

SEMITRON ESd 520HR odlikuje odlična kombinacija elektrostatične razporeditve (ESd), visoke žilavosti  in obstojnosti na visoke temperature. Ta ESd material je idealen  v proizvodnji polprevodnikov . Ključna lastnost SEMITRONA ESd 520HR je njegova edinstvena zmožnost izogniti se dielektrični odpovedi pri visoki voltaži ( več kot 100 V). Ta material  zadrži svoje električne lastnosti od 100 do 1000 V,  pri tem pa zadrži mehanske lastnosti, zato ga lahko uporabimo v zahtevnih aplikacijah.

 

Senator d.o.o. | info@senator.si | Telefon: 01/549-27-49
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.